Your basket is currently empty

    Checkout

      You don't have any saved projects.

      trustpilot fotobok

      fotoklok logo

      Webplatspolicy

      Sekretess och personuppgifter

      På fotoklok tar vi din integritet väldigt seriöst. För att ge tillgång till tjänsten måste vi samla in och lagra lite personlig information om dig.

      Minderåriga

      Barn/ungdomar under 18 år får inte komma åt de tjänster som tillhandahålls av fotoklok.se Genom att godkänna denna integritetspolicy godkänner du också att du är 18 år eller äldre.

      Vad samlas in?

      Grundläggande profilinformation samlas in från dig när du skapar ditt konto inklusive ditt fullständiga namn och e-postadress. Leveransadress samt ev. fakturaadress och telefonnummer för avisering. IP nummer samt OS för att ge oss en inblick i vilka tjänster och plattformar vi ska utveckla för.

      När du använder webbplatsen kommer de bilder, projekt och resurser du interagerar med att lagras och kopplas till din profilinformation.

      Hur används denna information?

      Denna information används endast för skapa de fysiska produkter du beställt samt leverera dom. Statistisk information om användningen av webbplatsen används också för att förbättra webbplatsen och tjänsterna som tillhandahålls på https://fotoklok.se/ webbplatsen. Utförlig information om cookie hittar du på fotoklok.se/cookies där kan du även ändra inställningarna på ditt medgivande.

      E-post används till marknadsföringssyfte/nyhetsbrev i de fall där du har godkänt detta, du kan sedan ändra ditt medgivande i nyhetsbreven.

      Vem kan jag kontakta?

      Dataskyddsansvarig för fotoklok.se är Tomas Hammarström och du kan kontakta han på support@fotoklok.se

      Vem delar ni min kontodata med?

      Vi delar inte dina bilder med något annat företag. All produktion sker inom huset. För att kunna skicka din order använder vi DHL, PostNord och Unifaun. För att ta betalt med kort använder vi Dibs. För faktura använder vi Resultat finans. För supportärenden använder vi Help scout. I de fallen det behövs har vi Personuppgiftsbiträdesavtal med dem.

      Hur länge lagras mina data?

      Dina personuppgifter lagras så länge du är kund hos fotoklok. Du kan själv administrera detta och välja att ”bli glömd” på ditt konto genom att begära att vi tar bort din data.

      Beställda projekt

      Vi sparar dina beställda projekt i 365 dagar på vår server från beställningsdatumet. 2 mail skickas ut, första 20 dagar innan radering.

      Ej beställda projekt

      Sparade projekt som inte redigeras tas bort pga. inaktivitet efter 180 dagar.
      Mail går ut medförvarning.

      Bilder som inte används tas bort efter 80 dagar.

      Hur tar jag tillbaka mitt samtycke till fotoklok för att lagra och behandla mina personuppgifter?

      Om du tidigare har samtyckt till att tillåta fotoklok.se att lagra och behandla dina personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy, och du vill återkalla ditt samtycke, begär borttagning på ditt konto. Vi har valt att lägga detta på kontonivå så att ingen obehörig ska kunna radera din data. Vid borttagning kommer du inte längre kunna komma åt de tjänster som tillhandahålls av https://fotoklok.se/ om ditt samtycke dras tillbaka.

      Hur begär jag att mina personuppgifter korrigeras eller raderas?

      Du kan göra korrigeringar till din grundläggande profilinformation genom att logga in på https://fotoklok.se/ och redigera din egen profil. Om du har frågor, eller vill att någon annan data ska åtgärdas eller raderas, skicka ett mail till dataskyddsansvarig på support@fotoklok.se.
      Var beredd på att du måste kunna identifiera dig.

      Hur begär jag ett registerutdrag?

      Du måste skicka in din begäran skriftligen eftersom den ska innehålla din namnteckning, ort, datum. Var även beredd på identifiera dig på flertalet sätt så att vi kan säkerställa din identitet. Du kan alltså inte bara skicka ett e-post.
      Din skriftliga begäran skickas till fotoklok.se Box 113, 51121 Kinna. Den ska även innehålla ditt användarnamn, e-post, och telefon. Vi kommer att kontaktat dig på flera olika sätt för att säkerställa din identitet så att ingen obehörig gör ett registerutdrag.
      OBS! Om begäran från en registrerad är uppenbart ogrundad eller orimliga får den personuppgiftsansvarige ta ut en rimlig avgift eller vägra att tillmötesgå begäran.

      Sammanställning av vår personuppgiftsbehandling

      Ändamål

      Rättslig grund

      Kategorier av personuppgifter

      Lagringstid

      För att administrera, utveckla och leverera samt tillverka våra varor och tjänster samt tillhandahålla support

      Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)

      • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
      • Geografisk information
      • IP-adress, enhetsinformation, logginformation
      • Bilder uppladdade på ditt konto, se separat information om borttagning av projekt och bilder.

      Två år efter att du senast varit aktiv hos fotoklok, till exempel genom att handla hos oss.

      För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, såsom bokföringslagen

      Rättslig förpliktelse

      • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
      • Geografisk information
      • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

      Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag

      För att marknadsföra fotoklok genom e-post.

      Intresseavvägning

      • E-post

      Tills kund avsäger/ändrar samtyck till prenumerationen av nyhetsbrev.

      För att administrera ditt kontoinnehav, samt möjliggöra kommunikation via, e-post, telefon.

      Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)

      • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
      • Geografisk information
      • IP-adress, enhetsinformation, logginformation, Betalningsuppgifter
      • Kundnummer
      • Information om hur du använder vår webb
      • Uppgifter om dina inköp
      • Information om ditt kontoinnehav

      Så länge du har ett konto

      Köp

      Köp Beställare och fotoklok ingår avtal först när beställningen bekräftats genom en e-postad orderbekräftelse från fotoklok. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. För att få handla på fotoklok måste du ha fyllt 18 år. Fotoklok förbehåller sig rätten att skicka ut nyhetsbrev till din registrerade E-post i de fall du godkänt detta.
      “För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

      Betalning mot faktura Vår faktura hanteras av Klarna. Betalningsvillkor 30 dagar. Vid försenad betalning utgår den lagstadgade påminnelseavgift med 60 kr. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker.

      Betalning med kort Kortbetalning sker med VISA eller Mastercard. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter. Betalsidan stödjer den globala säkerhetsstandarden 3 D-Secure som är framtagna av VISA och Mastercard för betalningar via internet.

      Pris Samtliga priser inkluderar moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som fotoklok ej råder över, t.ex. ändrade råvarupriser, valutaförändring eller ändrad moms. Leveranskostnaden tillkommer alltid.

      Verified by Visa är Visas produktifiering av 3 D-Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp. Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.

      Mastercard SecureCode är Mastercards produktifiering av 3 D-Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp. Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.

      Leveransvillkor Fraktkostnaden beräknas utifrån storlek och vikt på kollit. Det totala fraktbeloppet ses då produkterna ligger i kundkorgen och betalningssätt är valt. Normal leveranstid inom Sverige är 1-3 vardagar efter din produkt är tillverkad. Leveranstid för vissa speciella perioder under året (helger och semestertider) finns uppdaterade på hemsidan under information. Skulle leveranstiden avvika från den utlovade tiden meddelar vi kunden så fort som möjligt. Fotoklok är berättigad till delleveranser.
      Fotoklok ansvarar inte för förseningar av fraktbolagen. Fotoklok kan inte påverka PostNord, DHL eller andra fraktalternativ detta ligger utom vår kontroll och där av kan fotoklok inte hållas ansvarig för deras eventuella förseningar.

      Retur och reklamation Du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du emottagit varan enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Det förutsätter att produkten och produktförpackningen är oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ånger och öppet köp i 14 dagar. OBS! Returrätt gäller ej på specialtillverkade bildprodukter med dina digitalbilder utan speciell anledning eftersom det rör sig om en tjänstevara som tillverkas utifrån dina egna specifikationer och individuella önskemål, som du i förväg kan granska på din dator och godkänner innan tryck. Synligt fel anmäls direkt vid mottagandet av varan till support@fotoklok.se. Dolt fel anmäls till oss inom 3 dagar från mottagandet. En produkt som vi konstaterat är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut om så önskas eller betalar tillbaka pengarna samt fraktkostnaden. Felexpedierad vara skall returneras oanvänd i obruten förpackning. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist. Returer skickas till fotoklok.se, Box 113, 51121 Kinna

      Tryck
      ALLMÄNA VILLKOR
      Fotoklok trycker de beställda produkterna såsom fotoböcker, kalendrar, vykort m.m. utifrån den information som den överförda filen innehåller. Vi kan inte tillhandahålla en färgidentitet i jämförelse med ett annat tryck. Endast exceptionellt stora avvikelser i färgerna kan reklameras. Du är ensam ansvarig för de texter och bilder som skickas till fotoklok. I slutändan är det du som kund som ansvarar för kvalitén på dina foton. Vi kan varna för upplösning men kan inte se oskärpa färgfel m.m. Upplösnig är också något som går att ändra på och då fungerar inte våra varningssytem längre.
      Som beställare försäkrar du att du har upphovsrätten och alla andra rättigheter till de texter och bilder som används till att producera de fotoböcker, kalendrar, vykort m.m. som du beställer. Alla kränkningar mot dessa rättigheter och eventuella påföljder ansvarar du som beställare för. Skulle användaren ladda upp bild som föranleder att skadeståndsansvar ställs på fotoklok skall användaren ensamt ikläda sig allt process och skadeståndsansvar. Lagring av tidigare beställda böcker och uppladdade bilder (online programvaran) sparas på fotokloks server i maximalt 1 år.

      PLIKTEX.
      Gör du exemplar/produkter för publik spridning/försäljning vill vi att du som kund håller en dialog med oss ang. pliktexemplar. Lag (1993:1392)

      fotoklok är ett registrerat varumärke som ägs av markbladet digitaltryck & printshop ab (orgnr. 556578-9103), Industrigatan 12, 51162 Skene