Logga in

Fotobok

Gör din egen fotobok - Sveriges snabbaste leverans!

Designa din egen fotobok hos fotoklok.se. Utmärkt med Bäst i test av ansedda fototidningarna Kamera & Bild och Fotosidan Magasin. Din personliga fotobok håller högsta kvalitet till marknadens snabbaste leverans! Skickas inom 2-4 arbetsdagar.Bevara livets viktigaste händelser med en fotobok

Föreviga dina minnen och gör en fotobok på bröllopet, möhippan, svensexan, studenten, dopet eller resan. Gör din egen årsbok, receptbok eller examensbok. En fotobok lämpar sig ypperligt som födelsedagspresent, julklapp eller avskedspresent. En fotobok passar även utmärkt till olika typer av företagshändelser.  Exempelvis de bästa bilderna från årets kick-off, jubileumet eller andra minnesvärda event att ge bort som uppskattad gåva till varje anställd. 


Designa din egen fotobok - enkelt och roligt

Det finns två olika programvaror för att skapa din egen fotobok.  Ett program som du laddar ner och ett program där du kan designa din fotobok direkt online. Bägge programmen har sina fördelar, vilka du kan läsa under Börja här.

Din fotobok digitaltrycks med 4-färgsteknik i en av världens bästa digitala tryckpressar. Möjligheten finns dessutom att välja 6-färgstryck som tillval på din fotobok för att få ett ännu bättre  resultat. Exempelvis hudtoner, bakgrunder och övertoningar erhåller avsevärt mycket jämnare tryck i och med detta tillval. I sin helhet ger det fotona ännu mer lyster och känsla av framkallat. Vi binder sedan din fotobok och resultatet blir i slutändan helt enligt din design och du får ett bildminne som kommer hålla i flera generationer. Fotoboken är framtidens sätt att ta tillvara på alla bilder som finns i din dator.


Snabb leverans! Skickas inom 2-4 arbetsdagar

Vår erkända Snabba leverans är möjlig tack vare egen produktion i Sverige. Du kan beställa söndag och ha en fotobok garanterat i din hand redan på onsdagen (med Expressbrev som fleveransmetod). Väljer du vanligt brev har du boken under veckan. Men om det inte vore snabbt nog så ger vi dig även ytterligare en chans att få din bok under veckan. Lägger du din beställning senast onsdagen kl. 8.00 så skickas den på torsdagen med god chans att få den redan på fredagen samma vecka. Läs mer om de olika frakt- och leveransalternativen under Snabb leverans.

Programmen

Fotoklok gör att du enkelt och på egen hand kan skapa och utforma mycket professionella fotoböcker. Med våra användarvänliga program skapar du en personlig fotobok snabbt och enkelt. Programvara finns för PC, Mac och online. Genom att använda snabbguiden i programmet får du en professionell layout till ditt projekt på mindre än 3 minuter!

Ladda ner

Den främsta fördelen med att använda det nedladdningsbara programmet är att det är bättre på att hantera många bilder och tunga filer. Du kan också köpa produkter från olika kategorier i en och samma beställning. Du har alltid en möjlighet att designa personliga omslag till din fotobok med dina egna bilder och texter. Detta kostar inget extra. Du väljer antalet bilder per sida, ändrar storlek, roterar bilder och väljer bakgrunder. Allt efter tycke och smak.

Det finns hundratals olika mallar, bakgrunder, ramar och clip arts att nyttja för att göra ditt projekt så unikt som möjligt. Lägg till egna bakgrundsbilder, gör toningar, beskär bilder och använd stödlinjer. Programmet låter dig skriva med dina egna typsnitt som finns i din dator. Det finns dessutom funktioner som förbättrar mörka eller suddiga foton. Valmöjligheterna är oändliga men programmet är ändå lätt att använda och ger samtidigt ett professionellt resultat till din egna fotobok.


Designa online

Väljer du att skapa i vår onlineprogramvara finns det inte heller där några begränsningar. Bakgrunder, clip arts, ramar och färdiga sidmallar finns i ett brett utbud för att kunna ge en personlig touch till ditt projekt. Fördelen med vår online-programvara är du kan börja jobba direkt! Bilderna laddas upp under tiden du jobbar med ditt projekt. Det finns även stöd för att göra din fotobok på iPad och Android tablets.

Denna programvara har dessutom en mycket innovativ vertygsmeny som endast visar just de verktygen du behöver. Så fort du har en internetuppkoppling kan du redigera din fotobok genom att logga in uppe till höger. Du behöver inte ens registrera dig för att börja ditt projekt så testa redan nu att skapa en bok! Klicka på "Skapa online" på den boken du vill göra till höger.


Produktion

Tryck

Din fotobok trycks med 4-färgsteknik i en av tryckmarknadens allra bästa digitala tryckpressar, HP Indigo. Väljer du dessutom 6-färgstryck som tillval så blir resultatet enastående. Bilderna får klarare färger, jämnare toningar och erhåller ännu mer lyster.


Papper

GalerieArt™ Silk. Högbestruket papper med extra slät silk ytfinish.
Den silkeslena ytan ger hög tryckglans, bra bildåtergivning och bra läsbarhet. Pappret är FSC-certifierat samt uppfyller kraven för Svanen. Vill du göra pappersval i din fotobok, se Fotobok Premium.

Omslag

Det personliga omslaget skyddslamineras med ett extra reptåligt matt laminat som sedan kasheras upp på en 3 mm tjock bokpärm. Detta skapar en unik och hållbar bok som kommer att leva i generationer.


Bindning

Din fotobok limbinds med PUR-lim som är upp till 5 ggr starkare än traditionellt smältlim.


För- och eftersättsblad

Limmas på pärmarnas insidor och bildar bokens första otryckta sidor. De naturvita för- och eftersättsbladen ger en fin touch i början och slutet av fotoboken.

Tillverkning

Din fotobok tillverkas i Sverige i vårt egna tryckeri. Vi kan därför erbjuda snabb leverans och korta ledtider. Vi har dessutom Sveriges modernaste och bästa utrusning för att tillverka personliga fotoböcker vilket de senaste utförda fotobokstesterna för konsument har visat.


Presentation

Presentförpackning Tyg

Professionellt handsydd påse i svart tyg. Ger fotoboken en snygg presentation. Anpassad till fotoböcker med måttet 200x200, 200x280, 280x200 samt 270x270 mm.Presentbox Elegant NYHET!

Lyxigt handgjord presentbox i svart PU-läder. Praktfull låda som ger din fotobok den där extra finessen och elegansen den förtjänar. Perfekt när du vill ge bort fotoboken som present eller helt enkelt skydda den för ännu längre hållbarhet. Passar till formaten 200x280 och 280x200 mm.


Leveranstid

Snabb leverans! Skickas inom 2-4 arbetsdagar. Läs mer under fliken Snabb leverans


Utmärkelser

Kamera & Bild utmärkte Fotokloks fotobok bäst i test i oktober 2011.
Maj 2012 gjordes ytterligare ett omfattande fotobokstest, denna gång av Fotosidan Magasin. Även där kammade vi hem förstaplatsen och fick stämpeln Bäst i test.
Maj 2014 var det återigen dags att genomföra fotobokstest. Fotosidan Magasin utmärkte fotoboken från Fotoklok även i detta test, denna gång som Rekommenderad. Läs mer om testerna under här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer och erbjudanden!Fotobok Standard<br />
										150x200 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
150x200 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
259 kr
5 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										200x150 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
200x150 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
259 kr
5 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										200x200 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
200x200 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
299 kr
5,50 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										200x280 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
200x280 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
299 kr
Från 5,50 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										280x200 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
280x200 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
349 kr
6,50 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										270x270 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
270x270 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
399 kr
7,50 kr

Skapa online
Fotobok Standard<br />
										340x270 mm - Hård pärm.

Fotobok Standard
340x270 mm - Hård pärm.


20 sidor.
Extra sidor

Ladda ner mjukvara
449 kr
8 kr

Skapa online
<br />Presentförpackning tyg.


Presentförpackning tyg.


Storlek
200x200 mm.
200x280 & 280x200 mm.
270x270 mm.
Pris
79 kr
89 kr
99 kr
<br />Presentbox Elegant


Presentbox Elegant


Storlek
200x280 mm
280x200 mm
Pris
149 kr

Ladda ner eller
Skapa online!

Designa

Var kreativ och designa din fotobok.

Beställ

Betala tryggt med kort eller faktura.
Ladda upp dina filer till vår server.
Börja här